Radio Not Working During Bootloader

Post here to get support
Post Reply
dionigi
Beginner
Posts: 6
Joined: Fri Jun 22, 2018 8:10 pm

Radio Not Working During Bootloader

Post by dionigi » Fri Jun 22, 2018 8:17 pm

Hi all,

So my radio is able to find the quadcopter through the client and when running code, but is unable to find it when I hit 'initiate cold boot' through Connect->Bootload.

Of note is that I changed the address of my quadcopter from 0xE7E7E7E7E7 to 0xE7E7E7E7E8 to avoid interference from others in the same building, but I made sure to modify the correct lines in cflib, those being:

Code: Select all

self.set_address((0xE7,)*4 + (0xE8,)) //drivers/crazyradio.py:141
    DEFAULT_ADDR_A = [0xe7, 0xe7, 0xe7, 0xe7, 0xe8] //crtp/radiodriver.py:61
    DEFAULT_ADDR = 0xE7E7E7E7E8 //crtp/radiodriver.py:62
I suspect the issue is due to me using a native linux build and forgetting something, as one of my mates working on the project is able to bootload through his VM on Mac. Any ideas for what it could be, or how I could troubleshoot it?

Thanks,
Dio-



arnaud
Bitcraze
Posts: 2043
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Radio Not Working During Bootloader

Post by arnaud » Wed Aug 29, 2018 7:27 am

There should be no problem specifically with Linux (most of the Crazyflie client development is done in Linux ...).

- Are you rebooting your Crazyflie in bootloader mode by pressing the power button until the M2 LED blinks?
- When in cold-boot mode, the Crazyradio should blink in red at regular interval (it is searching for a Crazyflie in bootloader mode), does that happen for you?

Post Reply